Scheidsrechter Makkelie naar EK onder 21

Boris (borisz)

Scheidsrechter Danny Makkelie zal komende zomer actief zijn op het Europees kampioenschap voetbal onder 21 jaar in Tsjechië. De UEFA heeft hem aangesteld voor het contintale eindtoernooi.

Team Makkelie zal verder bestaan uit de assistent-scheidsrechters Mario Diks en Hessel Steegstra. Kevin Blom en Jochem Kamphuis gaan mee als 5e en 6e official. Het EK voor spelers onder de 21 jaar vindt plaats van 17 tot en met 30 juni. Naast het gastland zijn Duitsland, Denemarken, Servië, Engeland, Italië, Portugal en Zweden geplaatst voor het continentale toernooi. Nederland heeft zich niet weten te plaatsen. Oranje verloor november vorig jaar in de play-offs van Portugal. 

Voor Makkelie is een afsluiter van een mooi Europees seizoen. Hij debuteerde in oktober in de Champions League. De 32-jarige oud-agent floot toen de wedstrijd Chelsea FC – NK Maribor. Vorige maand leidde hij nog Olympiacos Piraeus – Dnipro Dnipropetrovsk in de achtste finales van de Europa League. Makkelie heeft inmiddels 31 internationale wedstrijden gefloten. Ook floot hij in 2012 de finale van het EK onder 19 jaar. 

Danny Makkelie komt in actie op het EK onder 21. (PRO SHOTS/Jan kok)
Danny Makkelie komt in actie op het EK onder 21. (PRO SHOTS/Jan kok)