Uitslagen Champions League 17/03/2015

Boris (borisz)

Vanavond werden twee returns gespeeld in de achtste finales van de Champions League. Arsenal kwam op bezoek bij AS Monaco en Atlético Madrid ontving Bayer Leverkusen. 

AS Monaco - Arsenal 0-2 (3-3 agg., AS Monaco door op uitdoelpunten) 

Arsenal was dinsdagavond dichtbij een stunt, maar AS Monaco hield zich in de achtste finale van de Champions League knap staande. Tot de laatste minuut bleef het spannend. Het bleef bij 0-2, waar Arsenal drie doelpunten nodig had. 

AS Monaco leek in de eerste minuten zeker niet van plan om maar even wat te gaan verdedigen tegen Arsenal. Naarmate de eerste helft vorderde, kropen de Fransen echter steeds verder in hun schulp. Arsenal was de dominante partij.

De Londenaren hadden pas na tien minuten hun eerste echte kans, maar tegen de rust aan werden dat er steeds meer. Opvallend was dat Paul Koscielny op de lat schoot en werd teruggefloten voor buitenspel. Uit camerabeelden bleek dat de bal via een Monaco-hoofd bij Koscielny belandde.

Olivier Giroud bezorgde trainer Arsène Wenger de o zo belangrijke eerste goal, waardoor de Gunners weer geloofden in een stunt. Zijn eerste poging werd nog gekeerd, maar de tweede keer was het raak. Hij schoot binnen in het dak van het doel.

Vlak voor de rust was Giroud van dichtbij nog maar eens een keer dichtbij een treffer. Monaco-doelman Danijel Subasic stond echter op de goede plaats. Arsenal wist echter voldoende: in de tweede helft zou de wedstrijd nog lang niet gespeeld zijn.

Hoewel, de Londenaren toonden na de rust eigenlijk geen moment dat zij in staat zouden zijn om de ruime overwinning vanavond uit het vuur te halen. Grote kansen waren er niet. Wenger probeerde wat met het inbrengen van Theo Walcott en Aaron Ramsey, maar ook dat haalde niets uit.

Monaco hield het achterin knap dicht, waardoor Arsenal naar verloop van tijd moedeloos raakte. Bij vlagen leek het alsof de Engelsen de bal wel in het doel van Monaco wilden wandelen. Dat schoot echter niet op. Ondanks dat bleef het nog lang spannend in het Lous II-stadion.

Atlético Madrid - Bayer Leverkusen 1-0 (1-1 na negentig minuten, wns)

In een wedstrijd die nauwelijks Champions League-waardig was, heeft Atlético Madrid Bayer Leverkusen na strafschoppen van zich af geschud. Na negentig minuten was het 1-0.

Atlético Madrid-coach Diego Simeone moest voorafgaand aan de wedstrijd al puzzelen met zijn opstelling door de schorsingen van Diego Godin en Tiago. Mandzukic en Griezmann vormden de aanval, waardoor Torres op de bank zat. Na twintig minuten raakte Simeone ook doelman Moya kwijt met een blessure. Reservekeeper Oblak kwam hem vervangen.

Aan de andere kant kreeg Leverkusen een domper te verwerken toen Spahic, de enige die op scherp stond, geel kreeg en geschorst was voor een eventuele kwartfinale. Na een half uur poetste Atlético de in de eerste wedstrijd opgelopen achterstand weg. Na een corner schoot Suarez de bal op goal. Die werd door Toprak van richting veranderd, waarna doelman Leno kansloos was, 1-0.

Even later kreeg Mandzukic een goede kans om de score te verdubbelen. Na een prachtige pass van Arda Turan wachtte de spits te lang, waardoor de kans verkeken was. In de tweede helft werd Atlético Madrid steeds dreigender. Leverkusen kwam er nauwelijks meer uit en bediende zich veelvuldig van de lange bal.

De goal bleef echter lang uit. Griezmann kwam er een aantal keer gevaarlijk door, maar het geluk ontbrak een beetje om tot een echte doelkans te komen. Leverkusen liet na rust niets zien, maar Atlético kwam niet tot scoren, waardoor er na negentig minuten verlengd moest worden. De verlenging was een soort van status quo, waarin spelers meer op de grond lagen dan bezig te zijn met de beslissende goal.

In de penaltyserie was Atlético met 3-2 te sterk voor Leverkusen. Calhanoglu, Toprak en Kiessling misten voor de Duitsers, terwijl Griezmann, Suarez en Torres wel raak schoten voor de Spanjaarden. Daardoor gaat de thuisploeg door naar de kwartfinales en is de achtste finale voor de vierde keer het eindstation voor Bayer Leverkusen.