Geschorste Russische snelwandelaar mag beste resultaat houden

heywoodu

De Russische snelwandelaar Andrey Ruzavin is door de Russische atletiekbond voor 30 maanden geschorst op basis van verdachte waarden in zijn biologisch paspoort. De schorsing gaat met terugwerkende kracht in op 9 oktober 2014, waardoor Ruzavin vanaf 9 april 2017 weer wedstrijden zal mogen lopen.

Zoals eerder al gedaan werd bij de enorme dopingzaak rond andere Russische topsnelwandelaars - die ook deel uitmaakten van de wereldtop - heeft de Russische bond er ook in het geval van Ruzavin voor gekozen om hem zijn grootste successen niet af te nemen. Zijn resultaten van een aantal maanden in 2011, 2012 en 2013 is hij kwijt, maar zijn bronzen medaille van de World Cup snelwandelen in 2014 mag hij vreemd genoeg houden. 

Het is weinig verrassend dat ook Ruzavin getraind werd door de inmiddels beruchte snelwandelcoach Viktor Chegin, die al vele van zijn pupillen betrapt en geschorst heeft zien worden, maar altijd blijft ontkennen. Onder internationale snelwandelaars op Twitter wordt de hashtag #BanChegin dan ook alsmaar populairder, zo ook nu Ruzavin geschorst is.