Real Madrid weerspreekt Ancelotti-gerucht

Boris (borisz)

Carlo Ancelotti wordt voorlopig niet ontslagen bij Real Madrid. De Spaanse pers suggereerde dit, maar de club laat weten volledig achter de coach te staan.

Clubpresident Florentino Pérez had voor donderdagmiddag speciaal een persconferentie ingelast om de geruchten over trainer Ancelotti te weerspreken. Hij liet direct weten dat hij en de club volledig achter de succesvolle trainer staan. "De geruchten over Ancelotti zijn niet te accepteren. Hij blijft onze trainer."

"Wat er de komende weken ook gebeurt, Carlo Ancelotti blijft de trainer van Real Madrid", zei Pérez. "We hebben de beste coach en spelers voor Real Madrid. Zij hebben het respect van de voetbalwereld gewonnen, vooral van de fans. Samen hebben zij de titels gewonnen waarop de club al jaren aan het wachten was."

"Zij wonnen deze prijzen met mooi voetbal. Dat speelden ze tot twee maanden geleden. Real Madrid had nog nooit vier titels in een kalenderjaar gewonnen. De coach en spelers behoren tot de geschiedenis van deze club. Alles werd door hen bereikt."

Wel gaf de trainer aan dat de prestaties momenteel niet om over naar huis te schrijven zijn. "Maar de aanvallen op onze coach en spelers zijn zeker niet terecht. De club heeft juist heel erg veel vertrouwen in onze spelers", aldus de preses.

Pérez kijkt naar de toekomst van de club. Vorig jaar won De Koninklijke La Décima, de tiende Champions League uit de clubgeschiedenis. Dit jaar maakt Real kans op de elfde titel. Nog nooit lukte het overigens een club om, sinds het begin van de huidige Champions League in 1991, de titel te verdedigen. De Madrilenen staan in de kwartfinale.

"We moeten bij elkaar blijven en kijken naar de uitdagingen die voor ons liggen. We strijden voor onze elfde Champions League en de competitie. We krijgen graag kritiek, als dat maar op een constructieve en respectvolle manier gaat."