Pijnstillers gaat naar oudste jeugdfestival

Redactie

De Nederlandse jeugdfilm Pijnstillers is geselecteerd voor het Zlin Filmfestival in Tsjechië. Dat is het oudste kinderfilmfestival ter wereld. De Carry Slee-verfilming met in de hoofdrollen Gijs Blom, Birgit Schuurman en Raymond Thiry draait in de hoofdcompetitie. Dat heeft producent Shooting Star gisteren gemeld.

Pijnstillers is de zevende verfilming van een boek van Carry Slee. Het verhaal vertelt over tiener Casper (Blom) die op zoek gaat naar zijn verdwenen vader (Raymond Thiry) als zijn moeder (Birgit Schuurman) de strijd tegen kanker lijkt te verliezen.

Het is niet het eerste festival waar Pijnstillers heen gaat. De film van regisseur Tessa Schram beleeft zijn Amerikaanse première deze zomer in New York, op het Stony Brook Film Festival. Ook is Pijnstillers geselecteerd voor het BUFF Film Festival in Malmö, dat in maart plaatsvindt.

Vorige jaar oogstte de Nederlandse film Jongens veel succes op het Zlin Filmfestival. Hoofdrolspeler Blom werd toen onder meer bekroond tot beste acteur van de competitie.


Pijnstillers gaat naar oudste jeugdfestival (Foto: Novum)