Blessure Larsson valt mee, Elm terug in selectie AZ

Redactie

De blessure van de Zweedse aanvaller Sam Larsson van sc Heerenveen valt mee. Larsson viel zondag in de Friese derby tegen SC Cambuur uit met hamstringklachten. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat hij geen spierscheuring, maar slechts een verrekking heeft opgelopen. Wel is hij naar verwachting nog twee tot vier weken niet inzetbaar. Heerenveen ontvangt zondag FC Groningen.

Volgens fysiotherapeut Erik ten Voorde is dat een meevaller: "Bij een scheuring ben je vier tot zes weken uitgeschakeld, bij een verrekking praat je over twee tot vier weken. Sam is al een stuk beter dan begin deze week. Volgende week gaan we hem voorzichtig belasten." Onduidelijk is nog of middenvelder Joey van den Berg de noordelijke derby haalt. Hij hield een pijnlijke knie over aan het treffen met Cambuur. Achterin missen de Friezen de geschorste Kenneth Otigba.

Groningen-trainer Erwin van de Looi kan zeker niet beschikken over Jarchinio Antonia (geblesseerd) en Johan Kappelhof (familie-omstandigheden). De inzetbaarheid van Yoëll van Nieff, Martijn van der Laan en Lorenzo Burnet is twijfelachtig.


Viktor Elm maakt zaterdag deel uit van de wedstrijdselectie van AZ voor het uitduel bij Go Ahead Eagles. De Zweedse middenvelder is hersteld van een bovenbeenblessure, meldde AZ-coach John van den Brom vrijdag. Elm blesseerde zich op 1 februari in het duel met Heracles Almelo.

De wedstrijd in Deventer komt nog te vroeg voor aanvaller Aron Jóhannsson. De Amerikaan kampt met de naweeën van een enkelblessure, twee weken geleden opgelopen tegen Ajax. Daarin was hij verantwoordelijk voor de enige treffer. De Paraguayaanse middenvelder Celso Ortiz ontbreekt voor langere tijd vanwege een armbreuk.

Eagles-trainer Foeke Booy beschikt over een vrijwel fitte selectie waarbij de komende week Mawouna Amevor en Lesly de Sa na blessures weer aansluiten. Alleen Robin van der Meer (gebroken middenvoetsbeentje) is er nog voor langere tijd uit.