De Nooijer krijgt dispensatie van KNVB, Ojo maanden uitgeschakeld

Redactie

Gérard de Nooijer mag maximaal vier weken als hoofdcoach van FC Dordrecht optreden. De KNVB heeft voor die periode dispensatie verleend, zo bevestigde de Eredivisionist die donderdag brak met Ernie Brandts. Diens assistent De Nooijer beschikt niet over de benodigde papieren waardoor de hekkensluiter van de Eredivisie binnen de gegeven termijn een opvolger voor Brandts moet zien te vinden.

De Nooijer stond vrijdag voor het eerst als eindverantwoordelijke voor de groep die zich voorbereidt op het uitduel met PSV van zondag.

FC Dordrecht kan de komende drie maanden geen beroep doen op Funso Ojo. De Belgische middenvelder wordt maandag aan zijn linkerenkel geopereerd. Daarbij wordt een zwevend stukje bot verwijderd.

Ojo hoopt dit seizoen nog te kunnen spelen voor Dordrecht, al zal dat in de play-offs om promotie en degradatie zijn. De laatste competitiewedstrijden zijn op 17 mei. "Ik heb het voor het elftal en de club zo lang mogelijk volgehouden, maar het ging echt niet meer. Mijn spel leed eronder en daarmee bewees ik het elftal en mezelf geen dienst", aldus de middenvelder.

Gérard de Nooijer, voorlopig de vervanger van de ontslagen coach Ernie Brandts, vindt het vervelend de basisspeler lang te moeten missen. "Hopelijk verlopen operatie en herstel zo voorspoedig dat hij nog een paar wedstrijden kan meedoen."