Van Gerwen verplettert Anderson in finale German Darts Championship

Boris (borisz)

Darter Michael van Gerwen heeft op zeer overtuigende wijze de German Darts Championship op zijn naam geschreven. In de finale won hij met 6-2 van Gary Anderson. Mighty Mike noteerde in de finale een geweldig gemiddelde van 117.94. 

Van Gerwen won zondag ook al van Stephen Bunting (6-0), Joe Murnan (6-4) en Mensur Suljović (6-1). Op zaterdag won hij in de tweede ronde al van Jelle Klaasen met 6-3. Anderson trof op weg naar de finale Ricky Williams (6-5), Steve Beaton (6-2), Justin Pipe (6-0) en Adrian Lewis (6-2).  

Tot 2-2 ging de finale gelijk op. Vervolgens kwam Van Gerwen met finishes van 151 en 167 op de proppen en liep uit naar 4-2. Ook in de laatste twee legs had Anderson geen kans. De nummer één van de wereld is bezig aan een ongekende reeks. Van Gerwen zette zijn laatste 30 partijen om in winst. 

Van Gerwen mag 25.000 Britse pond bijschrijven, bijna 34.000 euro. Anderson moet het doen met 10.000 pond (13.500 euro). Aanstaande donderdag treffen Van Gerwen en Anderson elkaar opnieuw. Ze spelen dan tegen elkaar in de derde speelronde van de Premier League.

Ook Vincent van der Voort had een goed weekend in Hildesheim. Hij haalde de kwartfinale, waarin hij met 6-4 verloor van Lewis. De German Darts Championship in Hildesheim is het eerste van negen toernooien op de Europese Tour van de PDC. Over een maand is het tweede toernooi op Gibraltar. 

De finale tussen Michael van Gerwen en Gary Anderson. (Bron: YouTube)