Giroud wijst Arsenal de weg in FA Cup

Redactie

Arsenal heeft aan de hand van spits Olivier Giroud een overtuigende bekerzege geboekt op Middlesbrough (2-0). Dankzij Giroud was de wedstrijd al na een half uur spelen min of meer beslist. De Fransman vond in een tijdbestek van drie minuten twee keer het net. Eerst op aangeven van Kieran Gibbs, later door toedoen van Alexis Sánchez.

Bij de eerste goal zag Santi Cazorla Gibbs vogelvrij staan. De Spanjaard stelde de verdediger in staat om voor te geven op Giroud. Voor de spits was het een koud kunstje om de score in de 27ste minuut te openen met een intikkertje.

Niet veel later hoefde Giroud opnieuw weinig moeite te doen om het net te vinden. Na een kort genomen corner was het Sánchez die zijn ploeggenoot bij de eerste paal vond. Met de zijkant van zijn voet verdubbelde Giroud de score voor Arsenal. Middlesbrough had overduidelijk moeite met de klappen die het kreeg uitgedeeld van Arsenal. De ploeg slaagde er de hele wedstrijd amper in om gevaar te stichten. Pas in de slotminuten leek het ergens op, maar daarvoor was het rijkelijk te laat.

Maandag is er nog één duel in de FA Cup. Preston North End zal Manchester United ontvangen.