Bertens herstelt zich en zet Fed Cup-team op voorsprong

Boris (borisz)

Kiki Bertens heeft het Nederlands Fed Cupteam in de ontmoeting met Slowakije op een 2-1 voorsprong gezet. De Nederlandse kopvrouw versloeg Magdalena Rybarikova in drie sets. Het werd 6-1, 2-6 en 6-1.

Bertens, die zaterdag nog haar partij verloor van Anna Schmiedlova, had in de openingsset weinig te duchten van Rybarikova. De Slowaakse kopvrouw speelde slecht en zag dat de eerste set met 6-1 naar Bertens gaan. 

Het duel leek in twee sets beslist te gaan worden, want Bertens brak de Slowaakse direct. Rybarikova, die zaterdag ook al verloor van Arantxa Rus, ging echter uit een ander vaatje tappen en knokte zich terug in de wedstrijd. Ze brak Bertens drie keer pakte de tweede set met 2-6.

De Wateringse herpakte zich knap en begon het spel meer te dicteren. Rybarikova pakte nog de openingsgame, maar daarna ging Bertens in sneltreinvaart naar de winst. Rybarikova werkte op 5-1 nog twee wedstrijdpunten weg, maar moest zich op het derde wedstrijdpunt alsnog gewonnen geven.

Dankzij de overwinning van de nummer 70 van de wereld is het Nederlands Fed Cupteam nog één zege verwijderd van de eindzege in de confrontatie tegen Slowakije. Als Rus haar wedstrijd tegen Schmiedlova weet te winnen, dan is het gespeeld. Bij een nederlaag zal het dubbelspel de beslissing moeten brengen. Voorlopig staan Michaëlla Krajicek en Richel Hogenkamp op het schema voor die partij, maar captain Paul Haarhuis mag nog wijzigingen aanbrengen mocht dat nodig zijn. Voor Slowakije staan Rybarikova en Schmiedlova op het wedstrijdformulier.