De Boer rekent op Klaassen en Veltman, Ajax bindt Groothuizen

Redactie

Trainer Frank de Boer verwacht dat hij zondag in het uitduel van Ajax met Go Ahead Eagles weer een beroep kan doen op Davy Klaassen en Joël Veltman. "Ik denk dat ik ze zondag weer terug heb", keek hij vrijdag vooruit op de ontmoeting in de uitverkochte Adelaarshorst in Deventer.

De Boer denkt dat de aan een lies gekwetste Thulani Serero nog niet op tijd hersteld is. Jaïro Riedewald heeft donderdag een spierblessure opgelopen in het verloren duel met AZ (0-1). De trainer waarschuwde Ajax voor de uitwedstrijd tegen Eagles. "Het is een klein veld. Feyenoord en PSV hebben het daar de laatste jaren ook vaak moeilijk gehad."

De Boer liet nog in het midden of Lasse Schöne opnieuw de voorkeur krijgt boven Arkadiusz Milik als centrumspits. "Zijn kracht is zijn balvastheid en daarom heb ik hem tegen AZ in de punt gezet. Ik vond dat hij op sommige momenten te makkelijk balverlies leed. Van de tien ballen moet hij er negen aan de goede kleur kunnen geven. Nu was dat vijf om vijf. Dat is te mager, maar dat begrijpt Lasse ook wel."


Doelman Indy Groothuizen is vrijdag een driejarig contract met Ajax overeengekomen. De achttienjarige keeper speelt al zeven jaar in verschillende jeugdteams van de club uit Amsterdam. Hij maakte twee maanden geleden zijn debuut in het betaalde voetbal tijdens het duel tussen Jong Ajax en RKC Waalwijk (3-2) in de Jupiler League.

Groothuizen speelde nog op amateurbasis voor Ajax.