Beste World Cup-resultaat ooit Nederlandse skeletonster Le Conté

heywoodu

Skeletonster Joska le Conté heeft bij de World Cup in het Duitse Königssee voor een bijzondere prestatie gezorgd. De 28-jarige Nederlandse wist beslag te leggen op de zevende plek, veruit haar beste resultaat ooit in de World Cup.

Le Conté is inmiddels bezig aan haar zevende opeenvolgende seizoen op het allerhoogste niveau, maar een plek bij de beste tien haalde ze nog nooit. In het seizoen 2011/2012 werd ze in Altenberg een keer elfde, net als een jaar later op de olympische baan van Whistler. In Königssee opende Le Conté de competitie prima, met een dertiende plek na de eerste run op 1,03 seconden van olympisch kampioene Elizabeth Yarnold.

Profiterend van de lastige weersomstandigheden, waardoor de baan steeds moeilijker werd, kon ze na een geweldige tweede run echter een enorme sprong maken. Dit keer gaf ze slechts 0,30 seconden toe op Yarnold en liet ze zelfs de op twee na snelste run van allemaal noteren. Opvallend was dat de Zwitserse Marina Gilardoni juist de andere kant op ging: Zij stond derde na de eerste run, maar door de dertiende tijd in de tweede afdaling viel ze terug naar plaats acht, vlak achter Le Conté.

Le Conté springt op haar slee tijdens de wedstrijd in Königssee (Foto: Getty)