Darter Wilson maakt overstap compleet met tourkaart bij PDC

Boris (borisz)

Darter James Wilson heeft zijn overstap van de BDO naar de PDC compleet gemaakt door tijdens de derde dag van de Qualifying School een tourkaart te winnen. Ook werden er tourkaarten gewonnen door Steve Douglas, Steve West en Jason Wilson.

Wilson was begin januari nog als eerste geplaatst op het wereldkampioenschap van de BDO. Hij versloeg vandaag onder andere Ryan de Vreede en Bernd Roith. In de finale won hij met 5-2 van Nathan Aspinall en dus mag hij de komende twee jaar meedoen aan alle toernooien van de PDC.

Douglas won in de finale met 5-4 van Jermaine Wattimena, die in december nog op het PDC WK stond. Wattimena verdiende als verliezend finalist wel negen punten voor de ranking. Hij heeft nu zeventien punten en zal morgen op basis van de ranking sowieso ook een tourkaart toegewezen krijgen.

West, een Engelsman die al jaren in Den Haag woont, kan de komende jaren ook weer meedoen bij de PDC. Hij had een tourkaart, maar die was verlopen omdat hij niet in de top 64 van de Order of Merit stond. De laatste tourkaart was voor Jason Wilson. Hij kwam het afgelopen jaar uit op de Challenge Tour van de PDC, zonder echte resultaten. De komende twee jaar mag hij het op het hoogste niveau laten zien.

Naast Wattimena was er geen succes voor de Nederlanders. Jeffrey van de Ven, Mareno Michels, Gino Vos en Ryan de Vreede kwamen vandaag tot de vierde ronde. Jan Dekker werd in de tweede ronde al uitgeschakeld. Morgen wordt de laatste dag van de Q-School gespeeld met de laatste kans om direct een tourkaart te winnen. Na morgen wordt aan de hand van de Q-School Order of Merit de rest van de tourkaarten verdeeld.

Alle uitslagen van de derde dag van de Qualifying School tref je hier.