Juventus beslist topper tegen Napoli na rust

Redactie

Juventus heeft zich weer aan kop van de Serie A gevestigd door Napoli te verslaan. In de tweede helft werd de beslissing gebracht, het werd 1-3. Beide ploegen hadden in het begin van de wedstrijd moeite om op gang te komen. Voor Napoli was het de Nederlandse middenvelder Jonathan de Guzman die de eerste doelpoging op zich nam. Hij had echter geen succes in de afronding.

Juventus-middenvelder Paul Pogba had dat wél. Hij maakte na een half uur spelen de openingstreffer. Napoli-doelman Rafael kon zijn hand nog wel tegen de inzet van Pogba krijgen, maar slaagde er niet in om een doelpunt te voorkomen. Napoli had grote moeite om terug te keren in de wedstrijd. Na een uur spelen lukte het toch. De gelijkmaker hielp een handje. Miguel Angel Britos werkte de bal uit een corner van oud-PSV'er Dries Mertens tegen de touwen.

Lang kon Napoli niet van het doelpunt genieten. Een paar minuten later was het Juventus dat het heft weer in handen nam. Dit keer profiteerde Martin Caceres. Hij kreeg van rechts een voorzet van architect Andrea Pirlo en zette Juve met een schot weer op voorsprong.

Napoli leek daarna weer snel de score gelijk te trekken door een eigen doelpunt van Caceres. Er werd echter gefloten voor een overtreding op Gianluigi Buffon. Vlak voor het einde van de wedstrijd trof Arturo Vidal nog wel doel voor Juve. Hij bepaalde de eindstand op 1-3. Juve pakt daardoor opnieuw drie punten en pakt weer de leiding in de Serie A.