Darter Mitchell verslaat Adams in finale Lakeside

Boris (borisz)

Scott Mitchell is de opvolger van Stephen Bunting als wereldkampioen darts bij de BDO. In een vol Lakeside Country Club te Frimley Green versloeg de als derde geplaatste Mitchell Martin Adams met 7-6. 

Het ging tot 3-3 gelijk op. Op 4-3 kreeg Mitchell vier pijlen om op 5-4 te komen. Hij gooide het niet uit en Adams kwam terug tot 4-4. Wolfie kwam in de negende set op 2-0 en er leek een beslissing in de maak. De dubbels wilden echter bij de als vierde geplaatste Adams niet vallen. Mitchell vocht zich terug en pakte toch de negende set.

Mitchell kon zijn eigen begonnen set niet houden en de 58-jarige Adams kwam weer terug tot 5-5 in sets. Mitchell wist een set later wel weer een break te forceren en kwam 6-5 in sets voor. Op 2-1 in de twaalfde set stond hij op 101 en kreeg een eerste pijl voor de wedstrijd. Hij gooide het niet uit, Adams hield zijn leg en maakte met een 91-finish weer gelijk. Een beslissende set was nodig.

Adams begon de laatste zet, maar Mitchell gooide 158 uit om direct te breaken. Zijn hoogste finish van het toernooi. In de tweede leg stonden beide darters op 101, maar misten de dubbel. Mitchell kwam terug en via dubbel tien werd het 2-0. Adams hield zijn leg daarna en maakte 2-1. Mitchell begon leg vier met de maximale score. Adams beantwoorde na enkele beurten met ook een 180. Wolfie miste bullseye voor zijn 121 finish waarna Scott Mitchell de titel kon pakken via tops.

Scott Mitchell
Scott Mitchell de nieuwe wereldkampioen darts bij de BDO. (PRO SHOTS/Actionimages)

Het was voor Mitchell de zesde deelname aan Lakeside. Hij kwam eerder nog nooit voorbij de tweede ronde. De darter die in het dagelijkse leven boer is mag 100.000 Britse pond bijschrijven, zo'n 128.000 euro. Adams, die zijn vijfde WK-finale in 21 jaar speelde, moet genoegen nemen met 30.000 pond (38.500 euro).