Wüst: "Elke titel is er één"

heywoodu

Schaatsster Ireen Wüst krijgt van winnen nooit genoeg. "Elke titel is er een", zo reageerde ze zondag opgetogen op haar vierde Europese allroundkampioenschap in Rusland. "Van mij mogen er nog wel een paar bij komen."

Wüst ging met een comfortabele voorsprong van ruim elf seconden de laatste rit tegen concurrente Martina Sablikova op de 5000 meter in. De Tsjechische won de race weliswaar met ruim verschil (7:00,70 tegen tegen 7:05,63), maar het derde EK-goud op rij voor Wüst kwam geen moment in gevaar.

"Ik heb lekker controlerend kunnen rijden", concludeerde de vijfvoudige wereldkampioen allround voldaan. "Sablikova reed aan het einde nog wel weg bij mij, maar ik wist dat ik voldoende marge had opgebouwd. Volgens mij kon zij ook niet harder dan ze nu reed. Haar tijd is onder deze omstandigheden gewoon heel goed."

Wüst bekende dat ze zondag (met een sterke 1500 meter) meer had genoten dan zaterdag (met een matige 3000 meter) van de EK. "Die ontspanning heb ik nodig. Dan gaan het altijd beter."