Wolfenstein: Enemy Territory toernooi in Nederland

Danny (yamiown)

Wolfenstein: Enemy Territory is bijna twaalf jaar oud, maar dat weerhoudt de echte spelers er niet van om door te gaan. Gedurende het jaar zijn er vele toernooien die online worden gespeeld en dit jaar komt er ook een LAN-toernooi. Deze zal gehouden worden in Enschede.

Acht teams hebben al aangegeven mee te doen, hiervan zijn twee Nederlandse teams. Zes teams hebben aangegeven interesse te hebben en zo is het deelnemersveld al bijna compleet. Deelname kost wel geld, 65 euro per speler als je met het zes tegen zes toernooi mee wilt doen of 35 euro als je met het drie tegen drie toernooi mee wilt doen. Als je met beiden mee wilt doen, dan kost het 90 euro per persoon.

Het geld zal onder andere gebruikt worden voor de huur van pc's, huur van de locatie en de catering. Daarnaast zal er een aardige prijzenpot zijn. Het zes tegen zes toernooi heeft een prijzenpot van 2000 euro, terwijl het drie tegen drie toernooi 750 euro te verdelen heeft. 

Het toernooi zal zestien teams hebben en zal van 17 april tot en met 19 april van dit jaar zijn. Onder andere het Nederlandse team Double Dutch Dragons zal aanwezig zijn. Zij zijn zowel bij de vijf tegen vijf als de drie tegen drie de huidige titelhouder. Ondanks dat dit team Nederlands is, bestaat het enkel uit Polen.