Southampton op Old Trafford te sterk voor Manchester United

Boris (borisz)

Southampton slaagde er zondagavond in om drie punten te pakken op bezoek bij Manchester United. De ploeg won met 0-1 door een doelpunt van Dusan Tadic.

Manchester United en Southampton begonnen met een verrassende opstelling aan het duel. Louis van Gaal kon weer beschikken over Daley Blind, Ángel di María en Luke Shaw, die allen meteen weer in de basis mochten verschijnen. Ook Southampton-trainer Ronald Koeman zorgde voor verrassingen. De oefenmeester liet tot verbazing Dusan Tadic buiten de basis en koos voor Eljero Elia.

Beide ploegen begonnen teleurstellend aan de wedstrijd. De eerste helft werd er geen enkele keer op doel geschoten en er werden weinig kansen gecreëerd. Southampton groef zich in en slaagde er niet in om de bal in bezit te houden. United greep de grip, maar kon het de verdediging van The Saints niet moeilijk maken. De ploeg was slordig en veel spelers speelde ondermaats.

Ondanks dat er genoeg spelers in aanmerking kwamen voor een wissel, begonnen beide ploegen ongewijzigd aan de tweede helft. En dat gold ook voor het spelbeeld. Southampton pakte United eerder op, maar het balbezit bleef voor de ploeg van Van Gaal.

Beide coaches moesten iets bedenken om kans te maken op drie punten. En dat gebeurde. Koeman haalde Elia naar de kant voor Tadic en bij United moest Robin van Persie plaats maken voor Ander Herrera. Elia liet af en toe acties zien die we van hem gewend zijn, maar het rendement was er nog niet.

De wissel leek voor Southampton goed uit te pakken dat in de 73ste minuut op voorsprong kwam door een doelpunt van Tadic. De spelmaker kreeg de bal in zijn voeten nadat Graziano Pellè een grote kans kreeg maar de bal op de paal schoot. Tadic bleef rustig en schoof de bal vanaf de rand van het strafschopgebied rustig in het doel.

Na het doelpunt ging United druk op zoek naar de gelijkmaker. Juan Mata kreeg twee grote kansen om zijn team naast Southampton te brengen. Maar de Spanjaard schoot naast nadat Fraser Forster een voorzet slecht wegwerkte. En ook op een strakke voorzet van Blind wist Mata vanaf vijf meter niet het doel te vinden.

En daarmee werden de grootste kansen voor United verprutst. Marouane Fellaini werd als stormram het veld ingebracht voor de slecht spelende Di María, maar dit leverde weinig kansen op. Southampton bleef compact spelen en slaagde erin de 0-1 voorsprong over de streep te trekken. Door de overwinning gaat het elftal van Koeman Manchester United voorbij en is het de nieuwe nummer drie in de Premier League.