[Update] Batman V Superman: twee films?

Robbert Willegers

Omtrent de film Batman V Superman: Dawn of Justice wordt al enkele tijd heftig gediscussieerd. Kan Ben Affleck de rol wel aan? Worden er niet erg veel nieuwe karakters geïntroduceerd? Immers, met Aquaman, Wonder Woman, Lex Luthor en een nieuwe Batman klinkt de film wel erg vol. Maar mogelijk hoeven we ons daar niet langer zorgen om te maken.

De eerste trailer komt mogelijk volgende maand uit. Bij een vertoning ervan heeft iemand met een mobiel snel een foto gemaakt, waarbij te zien is dat de trailer twee films aankondigt. Er wordt gesproken over Part I: Enter the Knight en Part II: Dawn of Justice. Het eerste deel zou dan nog dit jaar uit moeten komen, namelijk op 23 oktober.

Op het eerste zicht klinkt dit allemaal onaannemelijk. Maar als je er over na gaat denken zou dit helemaal geen slecht idee hoeven te zijn. Immers, als er zoveel DC-karakters worden geïntroduceerd geeft dit juist meer adem. Het moet ook mogelijk zijn om nog dit jaar (6 maanden eerder dan de originele releasedatum) een deel van de film uit te brengen. De opnames zijn namelijk al geruime tijd terug begonnen. De titel suggereert een film die zich op de nieuwe Batman richt. Of Batman en Superman echter al met elkaar op de vuist zullen gaan blijft voorlopdig nog echter de vraag.

Dit alles is tot zover nog allemaal maar een gerucht. Mogelijk laat Warner Bros. komende week meer hier over los. De trailer is er in ieder geval over een paar weken, tot dat is het nog gissen wat DC Comics van plan is met hun helden.

Update: Inmiddels heeft Henry Cavill (de Man of Steel himself) dit gerucht ontkracht.

Batman V Superman trailer screen