Pistons in slotseconde langs Spurs in NBA

Peterselieman

Titelverdediger San Antonio Spurs is dinsdag in de slotseconde tegen een nederlaag aangelopen in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. Detroit Pistons kwam in de laatste tien seconden nog terug van een 104-101-achterstand. De beslissende score kwam nog net voor de zoemer op naam van Brandon Jennings (104-105).

Voor de Pistons betekende de verrassende overwinning de zesde zege op rij. Detroit verkreeg het belangrijke balbezit in de laatste seconden van de partij nadat een pass van Spurs-forward Tim Duncan niet bij Patty Mills belandde. Net daarvoor had Jodie Meeks namens de gasten twee vrije worpen benut.

Bij thuisploeg San Antonio keerde Tony Parker na vijf duels afwezigheid vanwege een hamstringblessure voorzichtig terug. Twee keer eerder al maakte hij zijn rentree die steeds maar één duel duurde. De guard stond dertien minuten in het veld en maakte drie punten.

De Phoenix Suns hebben het uitduel tegen de Milwaukee Bucks met 102-96 gewonnen. Grote man bij de Suns was Markieff Morris die goed was voor 26 punten en tien rebounds.