Robben helpt Bayern aan zege, Stevens wint met Stuttgart van HSV

Redactie

Arjen Robben was dinsdagavond opnieuw goud waard voor Bayern München. De aanvaller brak met zijn honderdste treffer in Duitse dienst de ban in het duel met SC Freiburg. Koploper Bayern won de wedstrijd op eigen veld uiteindelijk met 2-0.

Bayern was heer en meester in de eigen Allianz Arena. Toch duurde het lang voor de thuisploeg op voorsprong kwam. Robben kopte vlak voor rust op aangeven van Franck Ribéry de 1-0 binnen. Vlak na rust werd het direct 2-0 door Thomas Müller. Deze zege kwam daarna niet meer in gevaar, waardoor Bayern op 42 punten uit zestien duels kwam.

Naast de overwinning met Bayern pakte Robben nog twee prijzen dinsdag. De Oranje-ster van het WK werd sportman van het jaar en samen met zijn ploeggenoten van het Nederlands elftal verkozen tot sportploeg van het jaar op het Sportgala van NOC*NSF en de NOS.


Huub Stevens heeft zijn tweede overwinning met VfB Stuttgart binnen. Op bezoek bij Hamburger SV pakte de ploeg van Stevens dinsdag met een man minder de winst, door een doelpunt kort voor rust van Florian Klein: 0-1. Stuttgart raakte aan het begin van de tweede helft Georg Niedermeier kwijt met een rode kaart, maar hield met tien man stand. De equipe van Stevens verliet daardoor de laatste plaats in de Bundesliga.

De Limburgse trainer volgde vorige maand de opgestapte Armin Veh op bij Stuttgart en won vervolgens meteen van SC Freiburg (1-4). Na een nederlaag bij Schalke 04 en een gelijkspel tegen FSV Mainz volgde dinsdag weer een zege. Stuttgart kwam daardoor op zestien punten, evenveel als HSV waarbij aanvoerder Rafael van der Vaart de hele wedstrijd speelde en geel kreeg.

Overige uitslagen

1.FC Köln 0-0 1. FSV Mainz 05
Hannover 96 2-0 FC Augsburg