Aanval op school Pakistan voorbij

Redactie

De aanval op een door het leger gerunde school in de Pakistaanse stad Peshawar is voorbij. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt. Bij de aanval, die is opgeëist door de Taliban, kwamen zeker 126 mensen om het leven, veelal kinderen. Tientallen mensen raakten gewond.

Tegen het begin van de avond waren alle militanten in de school uitgeschakeld. "De operatie zit erop", zei Bilal Ahmad Faizi, het hoofd van de reddingsoperatie.

De aanval begon in de vroege ochtend. De aanvallers - hoeveel het er precies waren is nog onduidelijk - vielen de school binnen en schoten lukraak in het rond, zei een politiewoordvoerder. Pakistaanse commando's waren snel ter plaatse en omsingelden de school. Buiten de school klonken schoten en een luide knal.

De Pakistaanse Taliban hebben de verantwoordelijkheid voor de aanval door zes zelfmoordcommando's opgeëist. Een bron bij de autoriteiten zei dat er negen Taliban zijn gedood. Of ze allen zijn doodgeschoten of dat sommigen zich opbliezen is nog onduidelijk.

Een woordvoerder van de Taliban noemde het bloedbad een vergelding voor een offensief van het leger tegen de Taliban in Noord-Waziristan, in het noordwesten van het land.