Hamilton Britse sportpersoonlijkheid van 2014

Redactie

Lewis Hamilton is zondag uitgeroepen tot sportpersoonlijkheid van het jaar in Groot-Brittannië. De winnaar van de wereldtitel in de Formule 1 kreeg bij de verkiezing, die werd georganiseerd door de BBC, de voorkeur boven de Noord-Ierse golfer Rory McIlroy. De atleet Jo Pavey, Europees kampioen op de 10.000 meter, eindigde als derde.

"Ik ben sprakeloos. Ik had dit totaal niet verwacht, want jij had zo'n geweldig jaar", zei Hamilton tegen McIlroy. De golfer won dit jaar twee majors en prolongeerde met Europa de Ryder Cup. Hamilton behaalde dit seizoen met zijn Mercedes elf overwinningen in de Formule 1.

Er zijn nog een aantal andere prijzen uitgedeeld. Cristiano Ronaldo kreeg de prijs voor de overzeese sportpersoonlijkheid. De Engelse rugbyvrouwen zijn uitgeroepen tot team van het jaar. De rugbyvrouwen werden afgelopen najaar wereldkampioen. Sir Chris Hoy kreeg de Lifetime Achievement Award. Hij won in zijn carrière elf wereldtitels en zes olympische titels op de wielerbaan. In april 2013 beëindigde hij zijn professionele wielerloopbaan. 

Dinsdagavond is het NOC*NSF sportgala. Dan worden de Nederlandse sportman, sportvrouw en sportploeg bekendgemaakt.