Poetin haalt banden met India aan

Redactie

De Russische president Vladimir Poetin is donderdag in India voor overleg met Indiase leiders. Onder meer handel en samenwerking op het gebied van energie zijn onderwerpen van gesprek. Poetin lijkt de banden met India, dat steeds meer opschuift richting de Verenigde Staten, aan te willen halen nu het Westen zich steeds meer tegen Rusland keert vanwege de situatie in Oekraïne.

Indiase functionarissen verwachten dat er zo'n twintig overeenkomsten zullen worden gesloten, op gebieden van ruimtevaart tot defensie en energie. "Ik kijk uit naar een productief bezoek dat de banden tussen India en Rusland tot nieuwe hoogtes zal stuwen", twitterde de Indiase premier Narendra Modi.

Rusland kampt momenteel met kelderende olieprijzen op de wereldmarkt en een roebel waarvan de waarde flink is teruggelopen. En dan zijn er nog de westerse sancties tegen het land, die werden ingesteld naar aanleiding van de annexatie van het Oekraïense schiereiland Krim en de steun die Rusland verleent aan separatisten in het oosten van Oekraïne.