Hoge biatlonofficial brengt zoon in contact met dopingarts

heywoodu

De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport kwam woensdagochtend met namen van 38 renners die betrokken zijn bij de Padova-dopingzaak, maar daar blijft het niet bij. Volgens de krant zijn er 150 sporters bij de zaak betrokken en woensdag werd een verhaal naar buiten gebracht over een Italiaanse biatleet.

De nu 27-jarige Daniel Taschler is de betreffende biatleet, maar zijn vader Gottlieb zou in veel grotere problemen kunnen komen. De winnaar van olympisch brons op de estafette in 1988 is tegenwoordig 'vicepresident sport' van wereldbiatlonbond IBU en de organisator van de jaarlijkse World Cup in Anterselva.

Volgens La Gazzetta heeft Taschler sr. in 2010 contact opgenomen met dopingarts Michele Ferrari, waar de Padova-zaak om draait. Hij wilde dat de arts Daniel met een epo-kuur zou helpen om het voor de World Cup benodigde niveau te halen. Daar zat hij namelijk ver vanaf: In twaalf wedstrijden op het WK voor junioren werd hij één keer achtste, wat gelijk zijn enige finish bij de beste twintig was. Afgelopen winter maakte hij weinig indruk bij enkele optredens in de World Cup.

Uit het rapport van de Padova-zaak valt op te maken dat Taschler sr. telefonisch contact opnam met Ferrari, om een ontmoeting tussen de twee in Anterselva te plannen. Er werden uiteindelijk zeker vier ontmoetingen gepland tussen de twee, terwijl er ook een telefoongesprek te lezen valt tussen Daniel en Ferrari. Daarin geeft de arts duidelijke omschrijvingen en aanwijzingen over het gebruik van EPO aan de biatleet. Opvallend genoeg is Daniel Taschler niet alleen de zoon van de vicepresident van de IBU, maar hij is ook onderdeel van het sportieve programma van de Italiaanse politie, waar hij werkzaam is.