Russisch IOC-lid: "IOC lacht om 'dopingdocu'"

heywoodu

Volgens het Russische IOC-lid Shamil Tarpischev worden de in de 'dopingdocu' geuitte beschuldigingen door het IOC niet al te serieus genomen. Dat zegt hij tegenover het Russische ITAR-TASS.  Tarpischev, tevens president van de Russische tennisbond, kwam onlangs nog in opspraak door tennisters Serena en Venus Williams 'broers' te noemen.

In de door het Duitse ARD uitgezonden documentaire werd een door de staat georganiseerd dopingsysteem aan het licht gebracht, wat tot verontwaardigde reacties heeft geleid in de internationale sportwereld. Ook zou er veel sprake zijn van corruptie, met name ook rondom de internationale atletiekfederatie IAAF.

"Gisteren zat ik aan tafel met de president van de IAAF en ik moet zeggen, deze hele situatie wordt ontvangen alsof het gewoon een stuk in de roddelbladen is", zegt Tarpischev. "Het IOC doet geen onderzoek naar zoiets als het niet direct afkomstig is van de internationale sportbond", gaat de Rus verder, die zegt dat hij de documentaire zelf niet heeft gezien.

"Voorlopig zit het allemaal op een niveau dat er nog erg lichtzinnig over gesproken wordt binnen het IOC. De hele documentaire wordt eigenlijk een beetje lachend ontvangen, we maken er zelfs grappen over", besluit Tarpischev.