AC Milan onderuit bij sterk Genoa

Redactie

AC Milan weet na drie duels zonder nederlaag weer wat verliezen is. Het team van Filippo Inzaghi verloor tegen Genoa zijn eerste uitwedstrijd van dit seizoen.

De eerste goede mogelijkheid was voor de Milanezen, die via Jérémy Ménez de score bijna openden. Na een goede individuele actie schoot de Fransman echter recht op de keeper af. Vijf minuten later was het aan de andere kant wel raak. Opnieuw kwam de kwetsbaarheid van Milan bij spelhervattingen aan het licht.

Uit een hoekschop wist Luca Antonelli bij de tweede paal namelijk raak te knikken. De Italiaanse verdediger, die nog in de jeugd speelde van Milan, won het luchtduel van Daniele Bonera. Doelman Diego Lopez was vervolgens verslagen.

Op slag van rust verdubbelde Genoa bijna de score. Lopez was al gezien bij een inzet van Diego Perotti, maar Philippe Mexes haalde de bal nog voor de doellijn weg. Na de pauze lukte het Milan maar nauwelijks om gevaarlijk te worden. Coach Inzaghi wachtte lang met het inbrengen van nieuwe impulsen.

Twee minuten voor tijd ontstond er toch een prima kans op een late gelijkmaker. Invaller M'Baye Niang legde een uitstekende voorzet van Pablo Armero klaar voor Giampaolo Pazzini. De Italiaan bediende Giacomo Bonaventura, die te onrustig uithaalde en zijn poging daardoor over het doel zag verdwijnen.

AC Milan zakt daardoor naar de zevende plaats. De Rossoneri zijn gepasseerd door Lazio, dat met 1-2 bij Parma won. Genoa, dat dit seizoen pas twee competitieduels verloor, is de nieuwe nummer drie. Het profiteert van puntenverlies van Napoli tegen Empoli (2-2).

Overige uitslagen zondag 15.00 uur

Atalanta Bergamo 3-2 AC Cesena
Parma FC 1-2 Lazio Roma