Van Gaal: "Walgelijk, die geruchten over budget"

heywoodu

Louis van Gaal ontkent dat Manchester United in januari grof geld wil uitgeven om de selectie te versterken. De manager baalt enorm van de geruchten. In de Engelse media gaan verschillende bedragen rond waarmee Van Gaal in januari nieuwe spelers zou willen kopen.

"Het is walgelijk, altijd maar die verhalen over allerlei getallen. Ik geloof niet dat Ed Woodward (vicevoorzitter bij United, red.) iets daarover heeft gezegd, en ik ook niet", sneerde Van Gaal. "Ik vind het niet respectvol ten opzichte van mijn spelers. Verder wil ik er niet over praten. Ik geloof in de spelers die ik nu heb. Dat is mijn antwoord." Manchester United, dat de laatste vier competitieduels won, staat nu vierde in de Premier League. Maandag is Southampton de tegenstander.

Mocht United in St. Mary's Stadium een zege pakken, dan gaat de ploeg van Van Gaal de opponent voorbij op de ranglijst. "Ze hebben een hele goede selectie, sommige spelers ken ik wel. Ik denk dat Southampton de eerste vier wel kan halen, en dat komt ook omdat ik geloof in hun management."

"De samenhang is daar heel goed en Ronald Koeman is een goede manager." Van Gaal bevestigde ook dat Wayne Rooney en Jonny Evans fit genoeg zijn om maandag weer mee te spelen. Angel Di Maria is er vanwege een hamstringblessure echter nog niet bij.