Maze wint bij rentree Vonn

heywoodu

Skiester Tina Maze heeft in Lake Louise de afdaling in de World Cup gewonnen. De Sloveense troefde op de Canadese pistes Anna Fenninger en Tina Weirather af. De Amerikaanse Lindsey Vonn maakte na bijna een jaar revalidatie haar rentree.

Lange tijd ging de Amerikaanse Laurenne Ross aan de leiding, die door niemand van de troon gestoten leek te worden. Daar slaagde de Oostenrijkse Fenninger uiteindelijk toch in, door 0,09 seconden minder nodig te hebben voor de afdaling. Niet veel later was het de beurt aan Maze, die een klasse apart bleek: 0,45 seconden sneller dan Fenninger.

De Liechtensteinse Weirather wist Ross nog net van het podium te duwen door 0,03 seconden voor de Amerikaanse te eindigen. Een andere Amerikaanse, Vonn, maakte na bijna een jaar haar comeback. Zij raakte begin 2013 op het WK in Schladming zwaar geblesseerd. Eind vorig jaar leek ze terug te komen, maar al in haar vierde wedstrijd sloeg het noodlot weer toe. In Lake Louise kwam ze bij haar eerste wedstrijd in lange tijd tot een knappe achtste plek op 0,85 seconden van Maze.