Weer gewichtheftoppers betrapt op doping

heywoodu

De gewichthefwereld is nog maar eens opgeschrikt door meerdere dopinggevallen. De overkoepelende organisatie IWF maakte de namen van weer vier gewichthefsters bekend, die allemaal op het WK in november in actie zijn gekomen.

De grootste naam is zonder twijfel die van de 24-jarige Noord-Koreaanse Hwa Ri-jong. Zij veroverde op het WK in Almaty zilver in de totaalstand van de klasse tot 58 kilogram, nadat ze bij een van de twee onderdelen, het stoten, goud won. Eerder in het jaar won Hwa al goud op de Asian Games. De 28-jarige Albanese Romela Begaj werd eveens gepakt. Zij won in haar loopbaan al vijf EK-medailles en pakte in Almaty het WK-goud bij het trekken. In de totaalstand werd ze zevende.

De andere betrapte gewichthefsters komen uit Oezbekistan. Marina Sisoeva (21) greep in de klasse tot 53 kilogram net buiten de medailles met een vierde plek. Die positie haalde ze eerder dit jaar ook al op de Asian Games. Manzuharon Mamasaliyeva (23) was op het WK de minste van de vier atletes. Zij werd op de twee onderdelen veertiende en zevende, goed voor de negende plek in de eindstand.