Nieuwe Gears of War boekt vooruitgang

Wouter (2dope)

De nieuwe Gears of War-game, die gemaakt wordt voor Xbox One, boekt flinke vooruitgang. Dat zei althans Xbox-topman Phil Spencer, na een bezoek aan Black Tusk Studios, de ontwikkelaar die verantwoordelijk is voor de nieuwste telg uit de serie.

Spencer liet in een Tweet weten dat hij een goede dag had tijdens zijn bezoek aan Black Tusk Studios in Vancouver, waarbij hij aangaf dat de game 'massive progress' boekt. Ondanks dat een nieuwe studio onder de vleugel van Microsoft werkt aan de nieuwste GoW-titel, werkt oudgediende Rod Fergusson ook mee aan het project. Fergusson was in het verleden al werkzaam bij Epic Games en werkte daar mee aan de eerste drie delen van de serie. Na een kortstondig project bij Irrational Games, waar hij meewerkte aan de release van BioShock: Infinite, keerde hij terug bij zijn lievelingetje.

Voor de rest bestaat Black Tusk uit heel veel ervaren ontwikkelaars, maar weinig Gears-veteranen. Gears-peetvader, Cliff Bleszinski, verliet Epic Games in 2012 en zal niets te maken hebben met het nieuwe deel. Over de nieuwe Gears of War zijn geen details bekend, behalve dat het geen reboot zal worden.