Plotdetails van Batman v Superman gelekt

Peter Breuls

De productie van Batman v Superman: Dawn of Justice is nog in volle gang, maar intussen zijn er details over de plot van de superhelden-mashup bekend geworden. Het lijkt erop dat de film een aantal links naar Suicide Squad gaat bevatten. 

Volgens Badass Digest hebben kijkers aan het einde van de film niet alleen de reeds aangekondigde Superman, Batman, Wonder Woman, Cyborg, Lex Luthor en Aquaman gezien, maar ook The Flash, de huurmoordenaar KGBeast en de klassieke Superman-schurk Doomsday.

De verschijning van Doomsday is volgens de geruchten het gevolg van Lex Luthors bewerkingen van General Zods lichaam, dat hij heeft bemachtigd na de veldslag in Metropolis. In de comics is Doomsday een creatie van Kryptoniaanse wetenschappers die in de jaren '90 verantwoordelijk was voor de dood van Superman. Kijkers zagen een vorm van Doomsday voor het laatst in Smallville, gespeeld door Sam Witwer.

Doomsday
Doomsday

In Dawn of Justice zal in een scène te zien zijn hoe Luthor het lichaam van Zod te pakken krijgt. Batman zou het lichaam in Luthors lab ontdekken tijdens een zoektocht naar Kryptonite binnen LexCorp. De creatie van Doomsday door Luthor zou passen binnen zijn agenda om een wapen te hebben tegen alle metahumans. Luthor zou ook agenten voor hem hebben werken, zoals Anatoli Knyazev oftewel 'KGBeast'. Volgens ooggetuigen is de naam van Knyazev gespot op een kleedkamer op de set in Chicago.

Naast Doomsday en KGBeast zou ook de Joker al een bekend figuur zijn voor de personages in de film, ook al komt hij er zelf niet in voor. Dit zou aansluiten bij het idee dat Batman al enige tijd actief is. Eerder deze week werd bekend dat Jared Leto de rol van de Joker gaat spelen in Suicide Squad. Met de bekendmaking van deze details heeft de al overvolle film er een taak bij, namelijk dienen als lead-in voor de schurkenfilm.

Batman v Superman: Dawn of Justice staat nog steeds op de agenda voor maart 2016.