Taekwondoka Oogink wint World Grand Prix Final

heywoodu

Taekwondoka Reshmie Oogink heeft voor een bijzondere prestatie gezorgd. In het Mexicaanse Querétaro heeft de Nederlandse de World Grand Prix Final in de klasse boven 67 kilogram op haar naam geschreven. Op dat toernooi mogen alleen de beste acht taekwondoka's van de wereld aan de start verschijnen.

Oogink begon het toernooi als nummer zeven van de wereld, doordat ze onlangs onder meer tweede werd tijdens de Grand Prix in Manchester. In de eerste ronde, de kwartfinale, nam ze het op tegen de Russische Olga Ivanova, de wereldkampioene van 2013. De 25-jarige Oogink rekende met 7-6 met haar concurrente af, waarna Lee In-jong uit Zuid-Korea aan de beurt was.

De Zuid-Koreaanse heeft al drie zilveren WK-medailles op zak, maar dat kon weinig indruk maken op Oogink: 5-4. In de finale wachtte dan de thuisfavoriete uit Mexico, Maria Espinoza, oud-wereldkampioene en winnares van olympisch goud in 2008 en brons in 2012. Ook zei kon Oogink echter niet stoppen en met 4-2 pakte de Nederlandse zonder twijfel de grootste overwinning uit haar loopbaan.

Dankzij haar zege kan Oogink mogelijk stijgen naar de vijfde plaats op de olympische ranking in haar gewichtsklasse. Het behouden van die positie is belangrijk, want de beste zes nationaliteiten op de ranking van december 2015 verdienen een automatisch ticket voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016.