Sevilla door na hattrick Aspas, simpele zeges Barça en Atlético

heywoodu

Sevilla heeft zich bij de laatste zestien geschaard in het Spaanse bekertoernooi. Dat ging vrij eenvoudig tegen Sabadell, een club uit de tweede divisie. Na de 6-1 in de uitwedstrijd volgde woensdag een zege van 5-1 voor het oog van de eigen aanhang. Iago Aspas viel op met een hattrick in de tweede helft; hij scoorde drie keer in vier minuten.

De aanvaller had overigens ook al een hattrick gemaakt in het eerste treffen met Sabadell, dat woendag nog wel de score opende in Sevilla. Juan José Collantes benutte een strafschop in de 22e minuut. De Fransman Kevin Gameiro bracht de thuisploeg in de 35e minuut op gelijke hoogte, waarna Aspas aan zijn kunststukje begon. Gerard Deulofeu mocht daarna ook nog scoren.

Barcelona staat met een been in de achtste finales van de beker. Ook voor de tweede keus van coach Luis Enrique was Huesca, een club uit de derde divisie, woensdag geen partij: 0-4. Ivan Rakitic, Iniesta, Pedro en Rafinha scoorden voor de Catalaanse ploeg. Er volgt nog een return in Camp Nou.

Atlético Madrid had in de eerste wedstrijd geen moeite met Hospitalet, eveneens een club uit de derde divisie. De Spaanse landskampioen won met 3-0 dankzij doelpunten van Antoine Griezmann, Gabi en Cristian Rodriguez.