Lichamen geborgen bij gezonken vissersschip

Redactie

Vissers hebben woensdag elf lichamen geborgen in de buurt van een Zuid-Koreaans vissersschip dat maandag in het westen van de Beringzee is vergaan. Vermoedelijk zijn de lichamen van bemanningsleden van het schip. Dat heeft een bron bij het Zuid-Koreaanse ministerie van buitenlandse zaken woensdag gezegd.

Maandag werd een omgekomen bemanningslid geborgen en konden zeven opvarenden worden gered. Meer dan vijftig mensen werden toen nog vermist. De families van de vermiste bemanningsleden zijn woedend op de kapitein van het schip en de reder, omdat die te weinig zouden hebben gedaan om hun familieleden te redden. Het weer in het gebied is slecht, dus de kans dat er nog overlevenden worden gevonden is vrijwel nihil. Helikopters van de Amerikaanse en Russische kustwacht en zeker vijf vissersschepen zijn desondanks op zoek naar de vermisten.

Aan boord van het schip bevonden zich 35 Indonesiërs, dertien Filipijnen, elf Zuid-Koreanen en een Russische inspecteur. Aangenomen wordt het schip als gevolg van het slechte weer water begon te maken en vervolgens is gekapseisd.