Van Koot wint Wheelchair Tennis Masters

heywoodu

Aniek van Koot heeft in Londen het eindejaarstoernooi van de rolstoeltennissers op haar naam geschreven, de Wheelchair Tennis Masters. In een Nederlandse finale versloeg de nummer drie van de wereld Jiske Griffioen met 3-6, 6-4 en 6-1. 

Van Koot, dit jaar winnares van de US Open, moest in de groepsfase nog kansloos het onderspit delven tegen Griffioen. Via de halve finale tegen de Britse Jordanne Whiley (6-7, 7-5 en 6-2) kreeg ze echter een herkansing en dit keer lukte het wel.

"Ik kan het niet geloven", aldus de 24-jarige Van Koot na afloop. "Jiske was in de groepsfase nog veel sterker dan mij, dus ik had dit niet verwacht. Ik ben echt ongelooflijk blij. In de wedstrijd tegen Whiley liep het niet goed, maar ik herinnerde mijzelf eraan dat ik gewoon moet ontspannen en blijven lachen. Als ik lach ontspan ik beter, en als ik ontspannen ben speel ik mijn beste tennis."

Marjolein Buis en Shanon Walraven werden in de groepsfase uitgeschakeld. In de wedstrijd om de vijfde plaats verloor Buis met 7-5 en 6-0 van de Duitse Sabine Ellerbrock, terwijl Walraven zevende werd doordat de Zuid-Afrikaanse Kgothatso Montjane forfait gaf. Bij de mannen kwam Maikel Scheffers uiteindelijk tot de vierde plek. In de halve finale verloor hij met 6-4 en 6-1 van de Fransman Nicolas Peifer, waarna de Schot Gordon Reid in de strijd om het brons met 6-0 en 6-3 veel te sterk was.