Basketballer Wade viert rentree met zege

heywoodu

Basketballer Dwyane Wade eiste zondag direct een hoofdrol op bij zijn rentree in de formatie van Miami Heat. De van een hamstringblessure herstelde guard had met 27 punten een groot aandeel in de uitzege op de New York Knicks (79-86) in de Amerikaanse NBA.

Kobe Bryant schreef geschiedenis met de Los Angeles Lakers in het duel tegen de Toronto Raptors. De 36-jarige Amerikaan passeerde als eerste speler in de NBA de grens van dertigduizend punten en zesduizend assists. Bryant tekende in de wedstrijd voor 31 punten, twaalf assists en elf rebounds. De Lakers wonnen na overtime knap met 129-122.

Trainer Gregg Popovich keerde op een prettige manier terug bij de San Antonio Spurs. Hij zag zijn ploeg eenvoudig winnen van de Boston Celtics (111-89). Popovich miste de laatste twee duels vanwege een medische ingreep. De Golden State Warriors boekte tegen de Detroit Pistons de negende zege op rij (104-93). Jimmy Butler scoorde 26 punten voor de Chicago Bulls tegen de Brooklyn Nets (102-84).

Zach Randolph blonk met 22 punten en twaalf rebounds uit bij Memphis Grizzlies, dat Sacramento Kings versloeg (97-85). Orlando Magic verrasste de Phoenix Suns (93-90) en LaMarcus Aldridge leidde Portland met 26 punten en vijftien rebounds naar een zege op Minnesota Timberwolves (107-93).