Roma houdt Juventus in vizier

Redactie

AS Roma houdt Juventus in het vizier in de Italiaanse Serie A. De ploeg van de Nederlandse voetballers Kevin Strootman en Urby Emanuelson won zondagavond met 4-2 in het eigen Stadio Olimpico van Internazionale. In de stand blijft Roma tweede met drie punten minder dan de koploper uit Turijn, die de stadsderby met Torino moeizaam won met 2-1.

Roma en Inter leverden een energieke strijd, waarbij de thuisploeg via Gervinho op voorsprong kwam na 21 minuten. De bezoekers maakten nog voor rust gelijk dankzij een treffer van Andrea Ranocchia. Vroeg in de tweede helft kwam Roma op 2-1: Jose Cholebas ramde de bal hard in het doel met links. Pablo Osvaldo maakte tien minuten later de gelijkmaker voor Inter: 2-2.

Roma sloeg onmiddellijk terug door een goal van Miralem Pjanic in de 60e minuut. De Milanezen slaagden er in het laatste half uur niet in opnieuw op gelijke hoogte te komen. Pjanic maakte uit en vrije trap in blessuretijd er zelf 4-2 van. Strootman bleef het hele duel op de reservebank, evenals Emanuelson.