Biatlontalent Loginov betrapt op EPO

heywoodu

De Russische biatleet Alexander Loginov is voorlopig geschorst van deelname aan competities en trainingen, zo meldt de Russische biatlonbond donderdag. Volgens Alexander Kravtsov, de president van de bond, testte de 22-jarige Loginov positief op EPO. 

Het positieve monster zou zijn afgenomen na de World Cup in het Zweedse Östersund. Dat is op zijn minst opvallend, want dat was eind november 2013. Volgens de Russische bond kregen ze dat nu pas te horen van wereldbiatlonbond IBU. Loginov heeft de Russische bond inmiddels om hulp gevraagd bij het ophelderen van de zaak. Zijn coach is erg verbaasd over de test: "Ik ken zijn negatieve houding tegenover het slikken van zelfs normale dingen als vitaminen, dus ik kan bijna niet geloven dat hij positief heeft getest op EPO."

Loginov werd in 2013 twee keer wereldkampioen bij de junioren, op de individuele wedstrijd en de sprint. Daarnaast werd hij derde op de achtervolging, terwijl hij in eerdere jaren ook al vier bronzen WK-medailles had veroverd bij de junioren. Vorig jaar pakte hij bij zijn World Cup-debuut in Oslo een derde en vijfde plaats. Afgelopen winter kwam de Rus onder meer tot twee tweede plaatsen, wat hem uiteindelijk de twintigste stek in het eindklassement bezorgde. Op de Olympische Spelen in Sochi werd Loginov 30e in de individuele wedstrijd.