Politie Hong Kong arresteert protestleiders

Redactie

De politie in Hong Kong heeft woensdag enkele leiders gearresteerd van de protestbeweging die al wekenlang demonstreert voor meer democratie. De arrestaties werden verricht bij het opruimen van de barricades die de betogers hadden opgericht. Het is de vraag hoe het verder moet nu de beweging haar leiders kwijt is.

Al twee dagen lang is de politie bezig een kamp van de betogers in de wijk Mong Kok te ontruimen. Metalen dranghenken, tenten en dekzeilen worden weggehaald. Volgens de lokale zender RTHK zijn meer dan twintig mensen opgepakt. Een handvol woedende betogers verzette zich woensdag tegen de ontruiming en was bereid de strijd aan te gaan met de tientallen politieagenten.

In Mong Kok is de groep betogers anders van samenstelling dan bij de twee andere protestkampen in de stad. De groep in Mong Kok is strijdlustiger. Nu de leiders zijn weggevallen is het echter de vraag hoe het nu verder moet. "Na de ontruimingsoperatie hebben we geen leider meer", aldus de 19-jarige Ken Lee. "We moeten tot middernacht wachten en het hangt er allemaal vanaf wat er vanavond gebeurt. Afwachten of de mensen het gebied opnieuw willen bezetten of naar een andere plek willen."