Skiër Kristoffersen verrast Hirscher op slalom

heywoodu

Alpineskiër Henrik Kristoffersen heeft in het Finse Levi de eerste slalom in het nieuwe World Cup-seizoen gewonnen. De Noor, in Sochi goed voor olympisch brons, troefde in een spannende laatste run de Oostenrijker Marcel Hirscher af.

Wereldkampioen Hirscher, de laatste jaren de grote man op de slalom, ging na de eerste manche aan de leiding. Zijn voorsprong was echter maar klein, want de 20-jarige Kristoffersen volgde op slechts 0,06 seconden. Ook op de derde plek stond een Noor en wel de verrassende Sebastian-Foss Solevåg, die 0,20 seconden inleverde. Ook Patrick Thaler (0,33), Fritz Dopfer (0,42), Alexander Khoroshilov (0,43) en André Myhrer (0,55) zaten nog rond de halve seconde van Hirscher.

In de tweede run kwam een andere skiër ver naar voren: Felix Neureuther moest in eerste instantie genoegen nemen met de achtste plek, maar wist zich uiteindelijk naar de derde plaats in de eindstand te skiën. Kristoffersen pakte de leiding, waarna Hirscher zijn voorsprong moest verdedigen. Dat werd erg spannend en hij leek het te halen, maar op de streep kwam hij 0,12 seconden tekort om de jonge Noor te verslaan. Voor Kristoffersen was het zijn tweede World Cup-zege.