Van Gerwen treft Dekker in Grand Slam of Darts

Boris (borisz)

Maandagavond is de loting verricht van de Grand Slam of Darts. Het toernooi met darters van de PDC en BDO. Alle darters die de laatste twee jaar een toernooi hebben gewonnen hebben of de finale hebben gehaald van een TV-toernooi kregen een uitnodiging. Daarnaast waren er ook nog plekken voor de halve finalisten van het WK en er was nog een kwalificatietoernooi voor de laatste plekken.

Zes Nederlanders zijn van de partij. Michael van Gerwen (PDC WK winnaar 2014), Raymond van Barneveld (winnaar Premier League 2014), Vincent van der Voort (winnaar op de European Tour 2014), Jan Dekker (BDO WK halve finalist 2014), Christian Kist (BDO WK winnaar 2012) en Wesley Harms (BDO WK halve finalist 2013) hebben een uitnodiging ontvangen.

Van Gerwen en Jan Dekker zullen in groep A spelen tegen Kim Huybechts en Darren Webster. Van Barneveld en Van der Voort treffen in groep D Robert Thornton en Robbie Green. Kist treft in groep E titelverdediger Phil Taylor, Andy Hamilton en Richie George. In groep H is Harms gekoppeld aan Stephen Bunting, Gary Anderson en Dean Winstanley.

Groepen F met Peter Wright, Simon Whitlock, Michael Smith en Brendan Dolan mag zich op papier de groep des doods noemen. De groepen G en H zijn ook sterk bezet.

Phil Taylor met de beker na de gewonnen finale vorig jaar tegen Robert Thornton. (PRO SHOTS/Action Images)

De Grand Slam of Darts heeft van 8 t/m 16 november plaats in de Wolverhampton Civic Hall te Wolverhampton. De nummers één en twee plaatsen zich voor de de knockoutfase. 

Loting Grand Slam of Darts

Groep A Groep B Groep C Groep D
Michael van Gerwen Alan Norris Adrian Lewis Raymond van Barneveld
Kim Huybrechts Scott Waites Dave Chisnall Robert Thornton
Jan Dekker Terry Jenkins Keegan Brown Vincent van der Voort
Darren Webster Ronny Huybrechts Rowby-John Rodriguez Robbie Green
Groep E Groep F Groep G Groep H
Phil Taylor Peter Wright James Wade Stephen Bunting
Andy Hamilton Simon Whitlock Mervyn King Gary Anderson
Christian Kist Michael Smith Tony O'Shea Dean Winstanley
Richie George Brendan Dolan Jamie Caven Wesley Harms