Western Sydney en ES Setif naar WK Clubs

Redactie

Western Sydney en ES Setif doen in december mee aan het WK voor Clubs in Marokko. Western Sydney veroverde zaterdag de Aziatische Champions League ten koste van Al Hilal uit Saudi-Arabië. Setif uit Algerije won de Afrikaanse Champions League. Zij versloegen AS Vita uit de Democratische Republiek Congo.

Western Sydney, de ploeg van Romeo Castelen, speelde in Riyad met 0-0 gelijk tegen Al Hilal. Voor de Australische club was dat voldoende omdat de thuiswedstrijd met 1-0 was gewonnen.

Setif speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Vita. In Kinshasa was het eerste duel in 2-2 geëindigd, waardoor de Algerijnen vanwege meer gescoorde doelpunten in de uitwedstrijd met de eer gingen strijken.

Setif neemt het bij het WK voor clubteams in Marokko in de kwartfinale op tegen de winnaar van het duel tussen de Marokkaans kampioen Moghreb Athletic de Tétouan en de Oceanische kampioen Auckland City FC. Bij winst treft de ploeg in de halve finale het Argentijnse San Lorenzo.

Voor Western Sydney wacht in de kwartfinale een treffen met Cruz Azul, de kampioen van Midden- en Noord-Amerika. De winnaar van die wedstrijd treedt in de halve finale aan tegen Champions League-winnaar Real Madrid.

Het WK voor Clubs begint op 10 december en eindigt tien dagen later. De wedstrijden worden in Rabat en Marrakesh gespeeld.