Uitslag Moto3 Grand Prix van Australië

heywoodu

Jack Miller heeft op Phillip Island zijn thuisrace gewonnen in de Moto3. Tijdens de Grand Prix van Australië was er geen moment iemand duidelijk de sterkste, wat resulteerde in een bijzonder spannend slot van de race. Jasper Iwema kwam met de zestiende plek net tekort voor de punten, Scott Deroue werd 23e.

Teamgenoten Álex Márquez en Álex Rins maakten gebruik van hun eerste twee startposities en doken als eersten de eerste bocht in, voor Efrén Vázquez en Danny Kent. Iwema - zeer knap gestart als zevende - viel al heel snel terug naar de twaalfde plek, en enkele ronden later lag hij zelfs nog maar op de 21e plaats.

Rins, Márquez, Kent en Brad Binder leken even een kopgroepje te vormen, maar zij werden al snel bijgehaald door onder meer Vázquez en Miller. Snel werd een groep van elf rijders gevormd, die wat kleiner werd door een valpartij van Juanfran Guevara en Isaac Viñales.

Halverwege de race was de kopgroep nog altijd bij elkaar, terwijl er vooral door Márquez, Miller, Rins en Romano Fenati stevig gevochten werd om de voorste posities. Iwema kon zich ondertussen herstellen en reed in een achtervolgende groep even naar de dertiende plek. Dat kon hij echter niet volhouden, want al snel lag hij weer op de achttiende positie.

Voorin bleef er elke ronde gevochten worden voor de kopposities. Met vier ronden te gaan maakten Márquez en Fenati een fout, waardoor ze terugvielen tot de laatste plekken in de groep: Achtste en negende. Márquez kwam echter al snel weer naar voren en pakte zelfs de leiding. Twee ronden voor het einde ging Fenati onderuit, een paar bochten later gevolgd door Binder en Kent.

Bij het ingaan van de laatste ronde reden teamgenoten Márquez en Rins op kop, gevolgd door Miller en Vázquez. Er werd wederom erg veel van positie gewisseld, met een razendspannend slot als gevolg. Miller kwam als eerste het laatste rechte stuk weer op, maar wist zijn concurrenten nog net van zich af te houden. Márquez pakte op 0,029 seconden de tweede plek, Rins eindigde drieduizendsten achter zijn teamgenoot op plek drie en Vázquez werd vierde op slechts 0,044 seconden van de winnaar.