'Platenmaatschappij Sony zet zinnen op Adele'

Redactie

De Britse tak van platenmaatschappij Sony probeert uit man en macht Adele binnen te halen. De zangeres zou met het label aan het onderhandelen zijn. Dat zeggen ingewijden in de Britse krant Daily Mirror.

De 26-jarige Adele, die wel in de Verenigde Staten onder Sony valt, staat nog onder contract bij XL Recordings. In dat contract staat ook dat de Britse, die twee schijfjes uitbracht bij het label, nog een derde plaat moet afleveren. Naar verluidt kost het Sony tachtig miljoen pond om Adele binnen te halen.

De zangeres zou zelf ook wel oren hebben naar een nieuw contract. Zo kunnen Adele en haar huidige label het niet eens worden over haar derde plaat, de opvolger van 21 uit 2011. Een contract bij Sony zou ook betekenen dat de zangeres voor het eerst gaat toeren.

Eerder dit jaar leek Adele nog te hinten dat ze later dit jaar haar derde album uit zou brengen. In mei twitterde Adele op haar 26e verjaardag 'dag 25, ik zie je later dit jaar weer'. Velen interpreteerden dat als de aankondiging van een nieuw schijfje met de titel 25. Ook haar eerste twee albums verwezen naar haar leeftijd.

Deze week bleek echter dat een nieuwe plaat waarschijnlijk niet in de pijplijn zit. In het financieel verslag van XL Recordings staat namelijk dat een lagere omzet en winst wordt verwacht omdat er in 2014 geen nieuw materiaal van Adele verschijnt.