Verstappen domineert slotrace Imola

heywoodu

Max Verstappen heeft de derde en laatste race op Imola gewonnen in het Europees Formule 3-kampioenschap. De 17-jarige Nederlander mocht starten vanaf poleposition en kon de race, op de eerste ronden na, domineren. De Fransman Esteban Ocon verzekerde zich zoals verwacht van de titel.

Alleen bij de start kende Verstappen wat problemen, wat hem uiteindelijk de tweede plek achter Antonio Fuoco opleverde. Al in de eerste ronde moest de safety car naar buiten komen en die bleek de race te overheersen. Pas na vier ronden kon er weer geracet worden, maar dat duurde slechts één rondje.

Nadat de safety car voor de tweede keer naar binnen ging kende Verstappen een goede herstart. Hij zat vlak achter Fuoco en wist de Italiaan met een geniale inhaalactie buitenom te passeren. Een rondje later had hij al meer dan een seconde voorsprong, maar door een stevige crash van Felix Rosenqvist kwam de safety car opnieuw de baan op.

De safety car kwam weer naar binnen waarna er nog zes minuten geracet konden worden. Verstappen ging verder waar hij gebleven was: Voorsprong pakken. In de resterende ronden wist hij Fuoco op ruim twee seconden te rijden, terwijl kampioenschapsleider Ocon derde werd. Dat was voor de Fransman genoeg om zich te verzekeren van de Europese titel, want met drie races te rijden kan Verstappen hem niet meer inhalen.

Over één week wordt het kampioenschap afgesloten op het circuit van Hockenheim. Verstappen neemt daar nog niet helemaal afscheid van de Formule 3, dat gebeurt op 16 november tijdens de prestigieuze Grand Prix van Macau.