Relikneus steekt kinderen om Jezus te ontmoeten

MarcusViridis

Vanaf de collectieve waan die we religie noemen, is het schijnbaar een klein stapje naar een individuele psychose. Een moeder uit een voorstadje van Chicago was ervan overtuigd dat het einde der tijden (voor de zoveelste keer) nabij was en deed het enige juiste: haar kinderen neersteken zodat ze bij Jezus op visite konden gaan.

Erg goed bleek ze daar overigens niet te zijn, alle drie dochters (resp. 12, 16 en 19 jaar oud) hebben de religieuze steekpartij overleefd. Toen de politie arriveerde deed moeders keurig de deur voor de dienders open en viel op haar knieën . Ze verklaarde dat ze haar kinderen in een mooie, witte jurkjes had gehesen, om vervolgens op ze in te steken. In haar drang om de schepper te ontmoeten had ze zichzelf ook in maag en borst gestoken.

Een eerdere poging om de kinderen een reis door een tunnel van licht te laten maken strandde toen de dochters een keiharde 'nee' lieten horen toen moederlief hen een dodelijk drankje, waarin allerlei schoonmaakmiddelen verwerkt zaten, wilde laten drinken.

De motivatie van haar daden vond de 47-jarige vrouw in een bericht dat ze van haar man, een dominee, kreeg. Deze dienaar van God had namelijk via moderne communicatiemiddelen laten weten dat het einde van de wereld eraan kwam en dat vrouwlief de kinderen moest voorbereiden.

Saillant detail is dat de twee al een tijdje in een vechtscheiding liggen en het alarmnummer al vaker gebeld is. Pogingen tot zelfmoord en gewelddadigheden waren geen uitzondering in huize Christensen. De liefhebbende moeder is na haar ontslag uit het ziekenhuis meteen achter slot en grendel gezet. Haar wordt poging tot moord ten laste gelegd.