Dader schietpartij Suge Knight nog niet opgepakt

MarcusViridis

De politie in Los Angeles weet wie Suge Knight in augustus heeft neergeschoten. De man kan echter nog niet worden opgepakt omdat er te weinig bewijs is dat hij de platenbaas en twee anderen onder vuur heeft genomen. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

Volgens ingewijden heeft de politie camerabeelden van de nachtclub waar de schietpartij plaatsvond bekeken en met meerdere getuigen gesproken. Hoewel de agenten zeker weten wie de dader is, is er onvoldoende bewijs om hem op te pakken. Eerder liet de politie al weten dat het moeilijk was getuigen te vinden. Ook de 49-jarige Knight weigerde mee te werken aan het onderzoek.

De platenbaas werd zes keer geraakt en lag een paar dagen in het ziekenhuis. De toedracht van de schietpartij is nog steeds niet duidelijk. Wel werd eerder gefluisterd dat het een ruzie tussen twee bendes was.

Knight, die al vaker betrokken was bij bendeoorlogen, behoort tot de groep Bloods. Een van zijn bekendste tegenstanders is de bende Crips, waarmee de groep al sinds de jaren 70 overhoop ligt.