Basketbalsters mogen naar eerste Europese Spelen

heywoodu

De Nederlandse 3x3-basketbalsters mogen volgend jaar meedoen aan de eerste Europese Spelen. Die worden van 12 tot en met 28 juni gehouden in Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Het basketbal staat van 23 tot en met 26 juni op het schema.

Nederland werd vorige maand tijdens de European Tour in Boekarest, wat fungeerde als EK, vierde bij de vrouwen. Vijftien van de zestien daar deelnemende landen mogen naar Baku, plus het team uit Azerbeidzjan. Op het EK moest Nederland zich in de strijd om het brons gewonnen geven tegen België.

De Nederlandse dames lijken toekomst te hebben in het relatief nieuwe 3x3-basketbal, waar gespeeld wordt op een half veld, met één basket en - zoals de naam doet vermoeden - met drie tegen drie. Tijdens de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing pakte Nederland knap het zilver door alleen van het ongenaakbare Amerikaanse team te verliezen.

In Baku zal Nederland concurrentie krijgen van de volgende vijftien landen: Rusland, Slovenië, België, Litouwen, Roemenië, Turkije, Zwitserland, Oekraïne, Spanje, Ierland, Tsjechië, Israël, Griekenland, Slowakije en Azerbeidzjan.