Bertens en Hogenkamp stabiel op ranglijst

Boris (borisz)

Tennissters Kiki Bertens en Richel Hogenkamp behouden hun plaatsen op de weredlranglijst. Bertens staat nog altijd 84e, Hogenkamp blijft de nummer 165. Daarmee is ze nu de tweede Nederlandse tennisster. Arantxa Rus zakte namelijk van 153 naar 166. Indy de Vroome ging van 195 naar 202.

Serena Williams was er voor haar titel bij de US Open al zeker van nummer één op de wereldranglijst te blijven. Simona Halep staat nog tweede, maar de afwezige Na Li zakte van drie naar zes. Haar derde plaats wordt overgenomen door Petra Kvitova die van de vierde plaats komt. Maria Sjarapova gaat van zes naar vier en Agnieszka Radwanska blijft vijfde.

Achter Li is Eugenie Bouchard de nieuwe nummer zeven. Angelique Kerber stond zevende maar neemt nu de achtste plaats van Bouchard over. Verliezend finaliste Caroline Wozniacki komt de top tien weer binnen en staat nu negende. Ana Ivanovic zakt een plaats, maar blijft bij de beste tien van de wereld.

De verrassingen van de US Open boekten ook op de ranglijst winst. Jekaterina Makarova ging drie plaatsen omhoog en staat nu vijftiende. Shuai Peng, die in de halve finale bezweek onder de hitte en op dramatische wijze de aftocht blies, klom zelfs van 39 naar 21.